Skip to the content

Om oss

Ludvigson Invest är ett familjeföretag med djupa rötter i Sjuhäradsbygden och med huvudkontor i Kinna. Bolaget drivs och ägs av fjärde generationen Ludvigson: Syskonen Anne, Eva och Anders vars farfars far Ludvig Svensson grundade företaget år 1887.

Bolaget utgör ägarbolaget i familjen Ludvigsons affärsverksamhet som idag består av tre delar:
-  Textila rörelsen AB Ludvig Svensson
-  Förvaltning och utveckling av skog och fastigheter, såväl bostäder som kommersiella lokaler i Marks Kommun och dess grannkommuner
-  Investeringar i små- och medelstora bolag inom textil, växthusnäring och IT.

Ludvig Svensson startade egen textil förläggarverksamhet år 1887 på Lilla Sanden i Kinna. Affärerna gick bra och Ludvig kunde investera i egna moderna vävstolar som möjliggjorde ökade volymer. 1902 köpte Ludvig Arvidsgården med byggnader och mark i centrala Kinna och flyttade dit med sin familj. 1904 stod Ludvig Svenssons fabrik nere vid Kinnamark färdig. Där har företaget än idag sin verksamhet.

Ludvig var en sann förläggare, en god affärsman som gjorde kloka investeringar i maskiner och fastigheter.  På 2000-talet driver hans barnbarns barn, syskonen Anne, Eva och Anders,  Ludvigs affärer vidare i samma anda men i modern tappning. Bolaget äger Ludvig Svensson som erbjuder textila klimat- och miljölösningar, utvecklar och förvaltar fastigheter, skog och investerar i nya verksamheter.

Vill du veta mer om vår historia?