Skip to the content

Överås, Kinna

Överås blir ett nytt kvarter i centrala Kinna beläget mellan Boråsvägen i söder och Grovaliden i norr.
Här planerar Ludvigson Invest att uppföra 4 st fastigheter (A-D) främst för boende men som även kan bli förskola, kontor, restaurang etc.
Etapp 1 omfattar Hus A som i huvudsak blir en bostadsrätts-förening i 4 plan + vind. Etapp 2 och 3 startas när etapp 1 är klar.

Brf Överås

Bostadsrättsföreningen omfattar ett 40-tal öppna och ljusa lägenheter i olika varianter och storlekar, från 1 till 4 rum. Alla lägenheterna har rymliga balkonger i söder alternativ ute-platser med fin utsikt över Kinnaström och Viskan. Bekvämt inomhusgarage i källaren med infart från Grovaliden med hiss rakt upp till lägenhetsplanet.
Arkitekten bakom Överås är Magnus Thureborn som både bott och verkat i Marks Kommun. Magnus har i samarbete med Tengboms i Borås utformat hela Överås med ambitionen att det skall passa väl in i omgivningen.

Fastighetsbyrån i Kinna ansvarar för försäljningen av lägenheterna i BRF Överås.
Malin Petermann är ansvarig mäklare.
Mobil: 072 – 710 90 60
Epost: malin.petermann@fastighetsbyran.se

Ytterås, Kinna

Mellan Teamsportia och rondellen in mot Kinna (fastighet 24:107) pågår ett planprogram som har utökats med marken på bägge sidor av Viskan uppström fram till Kommunhuset. Programmet skall öppna upp miljöer för rekreation och boende utmed Viskan.

Nydal, Kinna - AVSLUTAT

Adress: Boråsvägen 1 – 5, Kinna
Arkitekt: Magnus Thureborn / Tengboms i Borås
Antal bostäder: 30 lägenheter
Färdigställt: 2018

På åsen utmed Boråsvägen med vacker utsikt över Viskan har vi uppfört tre hus på rad som skapar en sammanhängande bebyggelse och gatumiljö ut med infarten till centrum. Husen har en traditionell stil med puts och sadeltak, med två våningar i nivå med vägen, och ytterligare en våning i terrängen mot Viskan samt en vindsvåning.